За клуба

  • Share on Tumblr

За клуба

Спортен клуб „Байктраял София“ обединява най-добрите български байктраял карачи, организира и провежда демонстрации и състезания, чрез които популяризира и развива спорта „байктраял“ (biketrial, trials) в страната ни.

От 2008 г. Спортен клуб „Байктраял София“ организира и провежда редица състезания и демонстрации както в столицата, така и в други големи градове като Варна, Пловдив, Велико Търново, Ямбол, Бургас, Плевен и др. Основната цел на клуба е все повече млади хора да научават и практикуват екстремния спорт. Клубът също така провежда и курсове с деца – ученици като им показва основни техники и начини за каране, както и възможности за развитие в този спорт.

Какво е Байктраял (biketrial, Trials)

Байктраял е дисциплина в колоезденето, имаща за цел преодоляването на различни препятствия в градска или естествена среда. Преминаването на тези препятствия става със различни движения, включващи разнообразни скокове с колелото. Именно заради това е изключително важна техническата и физическата подготовка на колоездача. Самите препятствията могат да бъдат с различен размер и форма, а за тренировки се изграждат изкуствени трасета, които включват най-вече предмети като палети, макари, варели, гуми, тръби и т.н. Основен принцип и идея в този спорт е да се стъпва възможно най-малко с крака върху препятствията като това е и основно правило по време на състезание – участниците получават наказателни точки за всяко стъпване. Като всеки друг екстремен спорт, така и байктраял е изключително атрактивен за младите хора.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *